Aankondiging herstelmaatregelen Online lezen
e-Nieuwsbrief
december 2020
Vooruitblik 2021
Beste relatie,

In dit e-mailbericht blikken we vooruit naar 2021. Helaas weten we nu al zeker dat we in het nieuwe jaar de pensioenen zullen moeten verlagen.

In dit bericht leest u hoe dit kan en wanneer u meer duidelijkheid krijgt hierover.

Waarom is nu al zeker dat SPV de pensioenen in 2021 moet verlagen?
De dekkingsgraad, die weergeeft hoeveel reserve het pensioenfonds heeft, is te laag. Afgelopen juni informeerden we u hierover. Helaas heeft het fonds volgens de wet aan het einde van dit jaar nog altijd te weinig aan pensioenvermogen en daarom moeten wij maatregelen nemen.

Wat betekent dit voor uw pensioen in 2021?
We verlagen de pensioenen van alle verloskundigen die een pensioen opbouwen of hebben opgebouwd bij SPV. Het gat tot de vereiste dekkingsgraad – het pensioenvermogen dat we moeten hebben - is fors. SPV beschikt eind november namelijk over een dekkingsgraad van 79,4%. Het tekort zal in de maand december niet meer goed gemaakt kunnen worden.

Maatregelen spreiden
Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen om de verlaging gespreid over meerdere jaren door te voeren. De verlaging wordt 2% per jaar; deze komt dan in euro’s vrijwel overeen met de vaste jaarlijkse verhoging van 2% die voor de werkende collega’s geldt en voor de meeste gepensioneerde verloskundigen. We passen deze verlaging voor het eerst op 31 december 2021 toe. Daarna nog maximaal 9 jaar. We leggen dit besluit uiteraard nog voor aan de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB).

Ook zijn de pensioenen flink duurder geworden waardoor de nog werkende collega’s met dezelfde premiebetaling in 2021 een kwart minder pensioen zullen opbouwen.

Wanneer is er meer duidelijk?
We informeren u vóór 1 april 2021 over wat dit besluit precies voor u betekent. We houden u op de hoogte! Houd zelf ook onze website in de gaten.

Heeft u naar aanleiding van dit e-mailbericht vragen? Stel ze ons gerust. Dat kan via Contact. Belt u ons liever? U bereikt ons maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur op (013) 462 35 19.

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen
Contact